fredag 1. oktober 2010

Ordføreren

På skolen har vi noe som heter Storyline, her har vi lagd en egen by med alt en by trenger! Vi har alt mulig rart i byen som dyreparker, shoppingsenter, skoler og barnehager. Oppgaven her er å lage barnehager. A – klassen lager en barnehage, og B – klassen en annen. Men siden alle byer trenger et bystyret har vi derfor laget et bystyre med to elever fra hver klasse. Det ble Anne Marie og Idå fra A – klassen og Mette og meg fra B – klassen. Og da har vi bestemt at jeg er ordfører.

Ordfører jobben er en jobb jeg tar veldig høytidelig og seriøst. Derfor jobber jeg hardt med å gjøre byen vår Kjærland til en bra by og bo i. Og jobber derfor hver dag med å gjøre byen bedre for våre innbyggere, skoler og barnehager.

Her har du den søte byen vår.

Sammen gjør Mette, Anne Marie, Idå og meg byen vår god og trygg. Vi jobber hardt døgnet rundt !!



Bok Utstilling

I denne uka har vi lagd bokutstillinger. Vi gikk sammen 1-3 stykker og satte opp en stand. Det vi først gjorde var å finne et tema om hvilke bøker vi skulle finne. Så var vi på Stavanger Bibliotek og fant fram bøkene. Kamilla og jeg jobbet sammen med dette, og fant ut at vi skulle ha bøker om sosial kompetanse.
Bøkene vi fant var:
-         karius og baktus
-         når vi skal i butikken
-         petra får besøk
-         engstlige eddie
-         vi skal på bjørnejakt
-         hans og fridjof, den store overraskelsen
-         johansen jensen opplever et mirakel

Senere skulle vi lese hverandre sine bøker, da tok jeg og leste 5 bøker fra 5 forskjellige stander. Jeg gikk til Randi, Siv Astri og May-Brit sin stand og lånte en bok som het ”Tine og Tussi”. Dette er en bok som handler om trygghet. Så gikk jeg til Ailin, Ingrid og Line sin stand, og lånte boka ”hvem sin venn” dette handlet om sosial kompetanse. Etterpå gikk jeg til Ida K., Ida F. og Esra sin stand, og fant boka Kokos ”hvem kan blåse bort vondten?”. Dette var en bok om omsorg. Senere gikk jeg til Anette, Joy, Ayse, Benedikte og Linn Christin sin stand og fant en bok om humor som het ”Emmå Kråkebolle”. Og til slutt fant jeg en bok i Mohammed sin stand som het ”hvem bestemmer” som var om sosialkompetanse.

Jeg synes dette var en lærerik måte å finne mer ut om di forskjellige begrepene, gjennom å lese om dette i bøkene. Det var også noe nytt og spennende, og vi var helt fri i oppgaven om det vi skulle gjøre. Gøy oppgave !